Objavljena je platforma Love-Storm!

Kuća ljudskih prava Zagreb u sklopu Erasmus+ projekta “Online learning platform against online hate” , razvila je i objavila web platformu “Love-Storm”. Projekt se provodio u četiri europske zemlje: Njemačka, Italija, Slovačka i Hrvatska uz financijsku podrušku Erasmus+ programa. Partneri na projektu su: Bund für Soziale Verteidigung /LOVE-Storm (DE), DigiQ (SK), Università di Firenze (IT), Kuća ljudskih prava u Zagrebu (CR), u suradnji s International Network Against Cyber Hate (INACH).

Love-Storm: što je to?

Love-Storm se bavi borbom protiv govora mržnje na internetu. Izrađena je platforma za online učenje, čiji je cilj ojačati kompetencije za borbu protiv internetske mržnje pomoću interaktivnih simulacija. Platforma uključuje edukativne materijale i resurse relevantne za učinkovito suočavanje s online govorom mržnje. Platforma se temelji na uspješnoj platformi LOVE-Storm razvijenoj u Njemačkoj.

Love-Storm je nastao kao odgovor na online mržnju!

Govor mržnje je sve veći problem u mnogim europskim društvima. Često biva normaliziran u online raspravama i društvene mreže vode borbu ne bi li efektivno sankcionirali govor mržnje. Štoviše, izmjeren je porast govora mržnje na twitteru nakon promjene njegovog vlasništva. Međutim, mali broj osoba reagira protiv internetskih napada iz mržnje i nastaviti “skrolati” dalje. Možda je nekima neugodno prijaviti govor mržnje ili ne znaju gdje i kako prijaviti govor mržnje.

Platforma Love-Storm koristi participativne metode te kroz igru uloga i simulaciju pokušavati senzibilizirati korisnike na štetne posljedice govora mržnje prema žrtvama. U sklopu projekta je razvijena i Vježbaonica, virtualni prostor gdje treneri/ice mogu voditi proces igranja uloga u sukobu u online okruženju.

Zainteresirani ste za korištenje Love-Storm platforme?

Love-Storm platforma potpuno je besplatna za korištenje!

Bilo da ste osoba koja radi s mladima, nastavnik/ica, edukator/ica, stručni suradnik/ica, student/ica, aktivist/ica, volonter/ka ili zaposlen/a u organizaciji civilnog društva ili jednostavno netko kome je stalo do stvaranja pozitivnih promjena, Love-Storm platforma može vam pomoći da izgradite vještine i samopouzdanje koje su vam potrebne za razumijevanje i reagiranje na govor mržnje u online okruženju.

Platformi pristupite ovdje.