Predstavljanje izvještaja Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2018. godinu u Splitu

Kuća ljudskih prava Zagreb i Udruga MoST pozivaju vas na predstavljanje izvještaja o stanju ljudskih prava “Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2018. godinu” i panel raspravu, koja će se održati u srijedu, 17. travnja 2019. godine u prostoru Hrvatske odvjetničke komore (Odvjetnički zbor Splitsko-dalmatinske županije, Zrinko-Frankopanska 8) u Splitu, s početkom u 12 sati.

O stanju ljudskih prava u Hrvatskoj, najvećim problemima i izazovima koji su obilježili prethodnu, 2018. godinu, govorit će Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava Zagreb, a poseban fokus rasprave bit će ostvarivanje prava na stanovanje i adekvatni životni strandard. O izazovima u području govorit će Đordana Barbarić i Drago Lelas iz Udruge MoST, te Iva Marčetić iz Prava na grad, koja će predstaviti Europsku građansku inicijativu “Stanovanje za sve”.

Nakon predstavljanja, predviđena je moderirana rasprava sa sudionicima.

Predviđeno trajanje je do 14 sati.

Kako bismo mogli osigurati adekvatne uvjete za rad konferencije molimo vas da nam zaključno sa utorkom, 16. ožujka potvrdite vaše sudjelovanje na e-mail: kontakt@kucaljudskihprava.hr ili tel: 01 551 3395.