Poziv za sudjelovanje na radionici: “Igrom uloga protiv mržnje” !

“Govor mržnje kroz igranje uloga i pristup utemeljen na ljudskim pravima”

Kuća ljudskih prava Zagreb održava poludnevni trening za trenere/ice za prepoznavanje i suzbijanje online govora mržnje, korištenjem participativnih metoda, pristupa utemeljenog na ljudskim pravima i igre uloga. Trening za trenere/ice održava se uživo u Kući ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112C, 10000 Zagreb i pomoću platforme Love-Storm i Dosta je mržnje. Ova je platforma osmišljena kako bi pomogla u izgradnji vještina i otpornosti u borbi protiv govora mržnje online putem igranja uloga koje podučavaju vještine, medijaciju i nenasilnu komunikaciju u sigurnom i kontroliranom okruženju.

Sloboda izražavanja temeljno je ljudsko pravo prepoznato kroz sve ključne međunarodne, regionalne i nacionalne dokumente za zaštitu ljudskih prava. Sloboda izražavanja je jedno od najvažnijih demokratskih prava, no nije neograničena i bezuvjetna – sprječavanje govora mržnje i stigmatizacije pojedinih društvenih skupina jedan je od rijetkih opravdanih razloga za ograničavanje slobode javnog izražavanja. Govor mržnje podrazumijeva sve oblike izražavanja kojima se šire, raspiruju, potiču ili opravdavaju rasna mržnja, ksenofobija, antisemitizam ili drugi oblici mržnje temeljeni na netoleranciji.

Bilo da ste osoba koja radi s mladima, nastavnik/ica, edukator/ica, stručni suradnik/ica, student/ica, aktivist/ica, volonter/ka ili zaposlen/a u organizaciji civilnog društva ili jednostavno netko kome je stalo do stvaranja pozitivnih promjena, Love-Storm platforma koju ćemo koristi na treningu i pristup govoru mržnje utemeljen na ljudskim pravima vam može pomoći da izgradite vještine i samopouzdanje koje su vam potrebne za razumijevanje i reagiranje na govor mržnje u online okruženju. Metode rada su participativne i sastoje se od grupnog rada, samo-refleksije, igre uloga, diskusije i poučavanja o govoru mržnje i slobodi izražavanja.

Kada? Petak, 07.07. 2023. godine, od 10 do 13 sati

Gdje? Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112C (prizemlje ljubičasto-sive zgrade), 10000 Zagreb

Sudjelovanje je besplatno, troškovi smještaja i putovanja su pokriveni! Jedino što trebate je ponijeti laptop na trening!

Molimo vas da popunite prijavu do 01.07.2023.

Imate li još pitanja ili niste sigurni je li ovo pravi trening za vas? Jednostavno nas kontaktirajte putem kontakt@kucaljudskihprava.hr ili nas nazovite na +385 1 551 3395.