Poziv udrugama na predstavljanje sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnog programa OCD-a “SKOCKANO”

Tim na projektu “Skockano” poziva sve zainteresirane organizacije civilnog društva koje provode različite oblike obrazovnih aktivnosti na prezentaciju Sustava SKOCKANO. Predstavljanje će se održati online putem Zoom-a 23. 11. 2022., od 10 do 11 sati, a prijaviti se možete putem ovog obrasca do 21.11.2022.

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO je pionirski inovativni poduhvat kojim se želi doprinijeti regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i različitim grupama. Sustav SKOCKANO su razvile članice GOOD inicijative kako bi podržale udruge u unapređenju svog obrazovnog rada.

Želimo što većem broju udruga predstaviti Sustav i dobrobiti koje udruge mogu od njega imati. Sustav je pristupačan i besplatan, sastoji se od standarda i kriterija te nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete kojom se jamči polaznicima obrazovnih programa i suradnicima da organizacija prati standarde kvalitete u svom obrazovnom radu.

Na prezentaciji ćete imati priliku saznati kako je Sustav zamišljen, od čega se sastoji, čemu i kako služi te na koji način ga organizacije civilnog društva mogu koristiti za unapređenje svog rada u području obrazovanja. Na prezentaciji će biti najavljen i novi ciklus poziva za proces evaluacije i dodjele oznaka za organizacije i obrazovne programe te objasniti što je potrebno za prijavu. Prezentaciju će održati članice projektnog tima koji je razvio Sustav – Lovorka Bačić (CMS), Maja Šarić (FSO) i Diana Kovačić – članica udruge Žmergo koja već nosi oznaku kvalitete. 

Za više informacija, posjetite poveznicu ili web stranicu sustava SKOCKANO.

Sustav je razvijen u okviru projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova