POZIV na sudjelovanje na sCAN Advanced Monitoring treningu

Kuća ljudskih prava Zagreb poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na sCAN Advanced Monitoring treningu u okviru projekta sCAN – Specialized Cyber Activists Network, kojeg provodi 10 organizacija civilnog društva iz Europe u svrhu suzbijanja online govora mržnje i diskriminacije.

Sudjelovanjem u ovom interativnom i informativnom treningu, sudionici će dobiti mogućnost usavršavanja u području praćenja govora mržnje, dokumentiranja ovog fenomena, poticanja prijava slučajeva govora mržnje, uspoređivanja rezultata praćenja i izradi učinkovitih kontra-narativa. Trening uključuje interaktivne radionice o prepoznavanju govora mržnje, važnosti monitoringa i dokumentiranja. Ekspert trener iz International Network Against Cyber Hate (INACH) pridružit će se treningu u okviru jednosatne sesije kako bi sudionicima približio korištenje INACH-ove baze podataka za dokumentiranje cyber govora mržnje.

Trening se održava 10.-11. listopada 2019., u Beču, Austrija, a radni jezik treninga je engleski.

Ako želite steći znanja i vještine iz područja govora mržnje i doprinijeti podrobnijem istraživanju fenomena online govora mržnje te promovirati vidljivost i djelovanje usmjereno suzbijanju govora mržnje, prijavite se za sudjelovanje putem obrasca za prijavu.

Organizator osigurava smještaj i pokriva sve troškove prijevoza.

Više informacija o programu možete pronaći ovdje.

Projekt sCAN ima za cilj prikupiti ekspertizu, alate, metodologiju i znanja o online govoru mržnje i razviti transnacionalne prakse za identifikaciju, analizu, prijavu i suzbijanje online govora mržnje. Projekt sCAN financira Europska komisija, Opća uprava za pravo i zaštitu potrošača, u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship Programme). Više infomacija o projektu možete pronaći ovdje.

 

Projekt sCAN sufinancira Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH. Za sadržaj je odgovorna isključivo Kuća ljudskih prava Zagreb.