[POZIV NA BESPLATNU RADIONICU] „Digitalna i medijska pismenost – za slobodu izražavanja, protiv govora mržnje“

Kuća ljudskih prava Zagreb poziva te na radionicu iz područja medijske i digitalne pismenosti.  Ako želiš naučiti više o medijskoj i digitalnoj pismenosti, razumjeti slobodu izražavanja i kako reagirati na govor mržnje i s nama o tome razgovarati, pridruži nam se u subotu, 19. prosinca na Zoomu. 

Radionica je namjenjena mladima i osobama koje rade s mladima, ali otvorena je i za sve zainteresirane 🙂 Obuhvatit ćemo više tema s posebnom naglaskom na pravo na slobodu izražavanja, slobodu informiranja i neprihvatljiv govor (govor mržnje) u medijskom prostoru i na internetu.  

Radionicu će voditi Dražen Hoffmann i Lucija Dumančić Jovanović iz Gonga uz facilitaciju Tine Đaković iz Kuće ljudskih prava Zagreb. 

Radionica će se održati u subotu, 19. prosinca od 10:00. do 14:00 sati putem Zoom platforme. Prijaviti se možete do 17. prosinca u podne na linku ovdje: https://forms.gle/8wbsh9EvZt57EdT17 .  Dan prije održavanja edukacije, 18. prosinca 2020. na svoju mail adresu zaprimit ćete link putem kojeg se uključujete u edukaciju. 

Raspored

VrijemeTema
10:00-10:15Uvod, predstavljanje sudionika_ca i trenerskog tima
10:15-10:45Medijska i digitalna pismenost – što su i zašto nam (sve više) trebaju?
10:45-11:30Digitalna prava su ljudska prava! Pravo na informaciju i pravo na slobodu izražavanja
11:30-11:45Pauza
11:45-12:30Sloboda izražavanja, diskriminacija i govor mržnje – pojmovi i diskusija
12:30-13:30Govor mržnje i kako reagirati – primjeri i naučene lekcije
13:30-14:00Završna razmjena, otvorena pitanja i rekapitulacija

Za sva dodatna pitanja i informacije, pišite nam na tina.djakovic@kucaljudskihprava.hr

Radionica se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u sklopu projekta #protivmržnje koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade i uz financijsku podršku Agencije za elektroničke medije. Kuća ljudskih prava je Centar znanja za zaštitu i promicanje ljudskih prava u suradnji za Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.