Poziv na edukaciju – aktivističku radionicu u Šibeniku, 16. svibnja u 10 sati u prostorijama udruge “Mladi u EU”

Pozivamo osobe zainteresirane za društveni angažman i doprinos pozitivnim promjenama usmjerenim na jačanje solidarnosti, socijalnu uključenost i zaštitu ljudskih prava da se prijave za ovu edukaciju. Fokus susreta bit će prijenos znanja u području društvenog angažmana, razmjena iskustva i planiranje aktivnosti solidarnog karaktera. Tematski, bavit ćemo se potrebama u zajednici povezanim sa zaštitom ljudskih prava, izjednačavanjem mogućnosti i suzbijanjem diskriminacije. Zainteresirani se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnice (ovdje) i slanjem na adresu prijave@kucaljudskihprava.hr. Za sva pitanja obratite se na isti e-mail. Vidimo se!

Na ovoj edukaciji je planirano okupljanje 25 osoba s područja Šibenika, a za inicijative solidarnosti, koje slijede i kojima to bude potrebno, bit će osigurana dodatna organizacijska i mentorska podrška za djelovanje te dodatni petodnevni susret u Zadru koji će biti i obrazovnog karaktera te poslužiti za okupljanje, međusobnu podršku i razmjenu aktivističkih grupa iz više županija.  Provedene akcije solidarnosti promovirat ćemo kroz aktivističke mreže, publikaciju, javna događanja i obrazovne aktivnosti.

Radionicu organiziraju GONG, Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava i organizacija B.a.b.e. – Budi aktivna, budi emancipiran, u sklopu projekta „Edukacija za građane – Građani za društveni razvoj i solidarnost“. Edukacija će se održati u Šibeniku 16. svibnja, u prostorijama udruge “Mladi u EU” (Prilaz tvornici 41, 22000 Šibenik) od 10 do 16 sati. Program radionice i prijavnica dostupni su ovdje.