NAJAVA: Rasprava “Socio-ekonomska prava u Hrvatskoj i borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti”

Kuća ljudskih prava organizira panel raspravu “Socio-ekonomska prava u Hrvatskoj i borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti”, koji se održava uživo i online preko Zoom platforme, 29. travnja 2022. godine u Kući ljudskih prava Zagreb, na adresi Selska cesta 112c, s početkom u 11:00 sati.

Panel organizira Kuća ljudskih prava Zagreb u sklopu “Godišnje konferencije o ljudskim pravima”, koja se održava od 27. travnja do 29. travnja. Jedan od ciljeva godišnje konferencije je i predstavljanje Godišnjeg izvještaja o ljudskim pravima: pregled stanja u 2021. godini. Godišnji izvještaj donosi pregled najvažnijih problema, izazova i otvorenih pitanja koji su u prošloj godini negativno utjecala na zaštitu i promociju ljudskih prava u Hrvatskoj.

Ovom panel raspravom želimo se dodatno osvrnuti na stanje socio-ekonomskih prava u Hrvatskoj, a u tome će nam se pridružiti: Tatjana Vlašić, zamjenica pučke pravobraniteljice, Đordana Barbarić, Udruga MoST Split, izv.prof.dr.sc. Olja Družić Ljubotina, Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tina Đaković, Kuća ljudskih prava Zagreb, Nikola Tadić, Savez udruga za autizam Hrvatske – SUZAH, Valentina Zeljak Božović, Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb. Panel raspravu moderira Ivan Novosel, programski direktor Kuće ljudskih prava Zagreb. 

Molimo vas da potvrdite vaše sudjelovanje, odnosno sudjelovanje predstavnika/ce vaše institucije/organizacije na e-mail adresu: kontakt@kucaljudskihprava.hr ili da se registrirate ovdje, kako bi vam mogli podijeliti poveznicu i upute za sudjelovanje.

Projekt PRAVA U PRAKSI – Participacijom i suradnjom do kvalitetnih politika zaštite socio-ekonomskih prava je podržan s 149.173,58 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.