Poziv za sudjelovanje u fokus grupi

Kuća ljudskih prava Zagreb izrađuje Priručnik za škole i roditelje o sprječavanju i odgovoru na diskriminaciju i govor mržnje koji će uključivati preporuke za prevenciju, aktivno djelovanje i intervencije. Ovim putem pozivamo nastavnice_ke i roditelje da doprinesu izradi Priručnika sudjelovanjem u fokus grupi!

 

Za potrebe izrade Priručnika, organizirano fokus grupu za nastavnike_ce i roditelje o diskriminaciji i govoru mržnje među mladima u obrazovnom kontekstu. U okviru fokus grupe održat će se i uvodna edukacija o diskriminaciji i govoru mržnje.

 

Cilj fokus grupe je dobiti uvid u stavove nastavnika_ca i roditelja te izazove s kojima se suočavaju vezano za diskriminaciju i govor mržnje. Rezultati fokus grupe bit će anonimizirani i odgovori se neće povezivati s osobnim podacima sudionika_ca.

 

Fokus grupa održat će se u dva termina i na dva načina:

 

24. lipnja u 10 sati: uživo u Kući ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112C

 

26. lipnja u 12 sati: online

 

Prijaviti se možete na poveznici, a KLJP snosi troškove prijevoza za osobe koje nisu iz Zagreba. Molimo da u prijavi označite način i vrijeme održavanja fokus grupe koji vam više odgovara.

 

Istraživanje se provodi u okviru projekta Butterfly Effect, financiranog sredstvima Europske unije, koji ima za cilj ojačati kapacitete mladih, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva za suočavanje s rasizmom, diskriminacijom i govorom mržnje te pružanje podrške mladim žrtvama. Projekt je usmjeren ka pronalasku novih i inovativnih rješenja za problem netolerancije, diskriminacije, zločina iz mržnje i govora mržnje. 

 

Bili bismo vam zahvalni kada biste podijelili_e ovaj poziv s osobama za koje smatrate da bi mogle biti zainteresirane za sudjelovanje.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na jelena@kucaljudskihprava.hr ili kontakt@kucaljudskihprava.hr.