Poziv na okrugli stol u Zagrebu – zaštita ljudskih prava, politike solidarnosti i aktivno građanstvo

Od studenog 2015. godine, Kuća ljudskih prava Zagreb u suradnji s partnerskim organizacijama: GONG-om, Centrom za mirovne studije te organizacijom B.a.B.e. — Budi aktivna. Budi emancipiran, provodi projekt „Edukacija za građane – Građani za društveni razvoj i solidarnost“, koji je realiziran uz financijsku podršku pretpristupnih IPA fondova EU-a, a u svrhu jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za osiguranje učinkovite provedbe standarda EU-a u pogledu ljudskih prava na nacionalnoj razini.

Publikacija „Građani za društveni razvoj i solidarnost“ jedan je od ishoda istoimenog projekta (Education  for  Citizens – Citizens  for  Social  Development  and  Solidarity).  Tijekom perioda od 16 mjeseci, od studeni 2015. do veljače 2017., Kuća ljudskih prava Zagreb u suradnji s partnerskim organizacijama provela je brojne i raznorodne aktivnosti na području pet županija: Grada Zagreba, Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke, Zadarske te Šibensko-kninske županije; pritom obuhvaćajući i uključujući prvenstveno organizacije civilnog društva na lokalnoj razini, odnosno organizacije članice te pojedince članove GOOD Inicijative, no isto tako mlade osobe, studente/ice Mirovnih studija, ranjive i manjinske društvene skupine, lokalne odgojno-obrazovne institucije, predstavnike/ice medija, lokalnu upravu i samoupravu te širu zainteresiranu javnost na lokalnoj razini.

Ovim putem pozivamo vas da se pridružite završnoj konferenciji i predstavljanju publikacije “Građani za društveni razvoj i solidarnost”, a koja će se održati u Zagrebu 25. i 26. veljače.

Program možte preuzeti ovdje, a svoj dolazak molimo potvrdite na kontakt@kucaljudskihprava.hr

Za sva pitanja obratite se također na navedeni kontakt.

Vidimo se!