„Media integrity matters – Reclaiming public service values in media and journalism“ (“Integritet medija je bitan – vraćanje vrijednosti javnog servisa u medije i novinarstvo“ je knjiga objavljena u svibnju 2014. te obuhvaća istraživačka izvješća SEE Media Observatory.  Istraživanje, koje je provedeno između srpnja 2013. i veljače 2014., pokušaj je da se upozori na prepreke demokratskom razvoju medijskih sustava u zemljama jugoistočne Europe mapiranjem obrazaca koruptivnih odnosa i praksi u pogledu razvoja medijske politike, vlasništva i financiranja medija, javnog RTV servisa te novinarstva kao profesije. Knjiga uvodi pojam medijskog integriteta kako bi naznačila vrijednost javnog servisa u medijima i novinarstvu. Istraživanjem predstavljenim u knjizi obuhvaćeno je 5 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedinija i Srbija.

Ova knjiga, kao i projekt South East European Media Observatory, temelje se na ostavštini prethodnih istraživanja i zagovaračkih akcija SEENPM, osobito na istraživanju i knjizi o vlasništvu nad medijima te utjecaju vlasništva na neovisnost medija i pluralizam. Zapravo, ovo istraživanje integriteta medija jest razrađivanje situacije „deset godina poslije“. Neki od istraživača bili su uključeni u oba istraživanja.

Istraživanje je vodio i koordinirao tim Mirovnog instituta iz Ljubljane, kojeg su činile Brankica Petković kao vodeća istraživačica te Jovana Mihajlović Trbovc i Maja Ladić kao pomoćnice u istraživanju.