Poziv na radionicu o međunarodnom zagovaranju za predstavnike/ce organizacija civilnog društva za ljudska prava.

Kuća ljudskih prava organizira radionicu koja će se održati u utorak, 16. svibnja 2023. od 9:00 do 17:00 sati u Zagrebu, u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112C).

Voditelji radionice bit će Matthew Jones i Nora Wehofsits, stručnjaci za međunarodno zagovaranje iz Human Rights House Foundationa (HRHF) iz Norveške – organizacije civilnog društva s višedesetljetnim iskustvom u zagovaranju i lobiranju ljudskih prava unutar institucija UN-a, Vijeća Europe, OESS-a i Europske unije u područjima ljudskih prava na okupljanje, izražavanje, udruživanje i prava na biti branitelj ljudskih prava.

Cilj radionice je pružiti pregled i bolje razumijevanje zagovaračkih mogućnosti koje stoje na raspolaganju organizacijama civilnog društva u odnosu na UN i Vijeće Europe, kao i upoznati sudionike/ce s najvažnijim alatima kojima se organizacije civilnog društva mogu koristiti prilikom međunarodnog zagovaranja.

Radni jezik radionice je engleski.

Ako ste zainteresirani, molimo da se prijavite za sudjelovanje na radionici putem prijavnice najkasnije do 11. svibnja 2023.. Odabrani sudionici/e će biti kontaktirani po isteku roka za prijavu.