NAJAVA: Okrugli stol “Vladavina prava u Hrvatskoj – izazovi i preporuke u području pravosuđa i drugim institucionalnim područjima iz perspektive ljudskih prava”

Kuća ljudskih prava Zagreb organizira okrugli stol “Vladavina prava u Hrvatskoj – izazovi i preporuke u području pravosuđa i drugim institucionalnim područjima iz perspektive ljudskih prava” koji će se održati 1. prosinca 2021. godine od 13-15 sati u online formatu.

Cilj okruglog stola je potaknuti javnu raspravu o izazovima vezanim uz vladavinu prava u Hrvatskoj, s posebnim fokusom na izazove za poštivanje vladavine prava u pravosuđu i drugim institucionalnim područjima vezanim uz “checks and balances” iz perspektive ljudskih prava. 

Predviđeno je sudjelovanje relevantnih stručnjaka koji će iznijeti svoju perspektivu na vladavinu prava u Hrvatskoj iz perspektive prakse Ustavnog suda RH, presuda Europskog suda za ljudska prava protiv Hrvatske te pravobraniteljske perspektive, uz osvrte predstavnika Europske komisije i Ministarstva pravosuđa i uprave. 

Na okruglom stolu govorit će:

Jože Štrus, policy officer, Europska komisija, Opća uprava za pravosuđe i potrošače
Ministarstvo pravosuđa i uprave (tbc)
Goran Selanec, sudac, Ustavni sud Republike Hrvatske
Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica
Štefica Stažnik, zastupnica Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava

Moderatorica: Tatjana Vlašić, zamjenica pučke pravobraniteljice

Za vrijeme trajanja rasprave bit će osiguran simultani prijevod na engleski jezik. 

Ako ste zainteresirani/e za sudjelovanje na događaju, molimo da se zaključno s 28. studenim registrirate ovdje ili potvrdite vaše sudjelovanje na e-mail adresu: kontakt@kucaljudskihprava.hr.

Foto: European Commission